Hívj minket (9:00-15:00h): 06 1 426 8384

Karóra Blog

BERING: A Dán dizájn és a sarkvidék szépségének kombinációja

2023.09.05 15:43
BERING: A Dán dizájn és a sarkvidék szépségének kombinációja

Bering, az nevet, valószínűleg már hallottad, hiszen a márka egyedülálló kombinációt nyújt a dán dizájn és a Sarkvidék szépsége között. De tudtad-e, hogy a BERING története szorosan összefügg az alapítójával, Michael Witt Johansennel? Michael Dániában nőtt fel, és már kiskorában lenyűgözte a lélegzetelállító sarkvidéki természet szépsége.

Az első mély benyomásokat a messzi északról édesapja képei és beszámolói hozták el neki, majd később saját expedíciói Grönlandra. A vakító északi fény látványa, a méltóságteljes jegesmedvék, a tiszta levegő és a végtelen téli tájak panorámája felejthetetlen élmények maradtak számára.

Ebben az időszakban azonban Michael Witt Johansenre nagy befolyással volt hazája és a dán dizájn iránt érzett szeretete egyaránt. Tehát idővel megfogalmazódott benne egy álom: összekapcsolni a két világot. A BERING álma valósággá vált.

Azonban a BERING történetében van egy különleges mérföldkő is, amely az ejtőernyős ugrással kapcsolatos. Michael Witt Johansen barátja és a vállalat társalapítója, René Gross Kaerskov, ejtőernyős ugrást hajtott végre az Északi-sarkon. Ezzel az ugrással René szerette volna felhívni a figyelmet a globális felmelegedésre a Föld órája alatt. Ez a környezetvédelmi mozgalom arra ösztönzi az embereket, hogy egy márciusi napon egy órára lekapcsolják a villanyokat, és így fejezzék ki támogatásukat a környezetvédelem iránt.

Amikor René megmutatta Michaelnek az utazásáról készült képeket, a két személyes történetből megszületett egy új ötlet: Eljött a BERING ideje! Így kezdetét vette a márka, amely a dán dizájn és a Sarkvidék szépsége közötti harmóniát hozza el nekünk.

A márkanév sem véletlenül lett BERING. Vitus Bering, a névadó dán tengerész is a Sarkvidék szépsége inspirálta. 1728-ban ő lett az első európai, aki felfedezte Alaszkát, amikor soha nem látott, szinte érintetlen vizeken evezett a Jeges-tenger felé tartva. Napjainkra nem csak a Beringszoros kapta róla a nevét, de egy egész időzóna is, mint a „Bering Idő”. Ez a név emlékeztet minket arra, hogy a BERING márka a felfedezés és a kaland iránti vágyat hordozza magában, miközben az értékes dán dizájnt is képviseli.

A BERING tehát nem csak egy óramárka, hanem egy történet, amely összehozza a két világot: a dán dizájnt és a Sarkvidék szépségét, a környezetvédelmet és a kalandot. Az órák és ékszerek a BERING stílusát hordozzák magukon, és emlékeztetnek minket arra, hogy a természet szépsége és a környezetvédelem mindannyiunk felelőssége. Legyünk részesei ennek a különleges történetnek, és viseljük büszkén a BERING márkát, amely összekapcsolja az északi szépséget és a dán dizájnt.